やさい
野菜
Vegetables
එළවලු
අද අපි ජපන් බසින් එලවළු ගැන ඉගන ගනිමු.
にんじん (ninjin) Carrot කැරට්
だいこん (daikon) Radish රාබු
キャベツ (kyabetsu) Cabbage ගෝවා
とうがらし (tougarashi) Green chili අමුමිරිස්
にんにく (ninniku) Garlic සුදු ලූනු
トマト (tomato) Tomato තක්කාලි
じゃがいも (jagaimo) Potato අර්තාපල්
さつまいも (satsumaimo) Sweet potato බතල
なす (nasu) Eggplant වම්බටු
きゅうり (kyuuri) Cucumber පිපිඤ්ඤා
きのこ (kinoko) Mushroom බිම් මල්
たけのこ (takenoko) Bamboo shoot උණ රිකිලි
しょうが (shouga) Ginger ඉඟුරු
ほうれんそう (hourensou) Spinach නිවිති
もやし (moyashi) Bean sprouts පැල මුං
おくら (okura) Ladies fingers බණ්ඩක්කා
かぼちゃ (kabocha) Pumpkin වට්ටක්කා
まめ (mame) Beans බෝංචි
ピーマン (piiman) Capsicum මාලුමිරිස්
ねぎ (negi) Green onion ලීක්ස්
たまねぎ (tamanegi) Onion ළූණු
にがうり/ゴーヤ (nigauri/ gouya) Bitter gourd කරවිල
ビートルート (biitoruuto) Beetroot රතු අල
れんこん (renkon) Lotus root නෙළුම් අල
සැකසුම: නිම්නා වල්පල nimna1998hansi@gmail.com
Comments
Post a Comment